marți, 11 august 2009

V. Banat maraton Garana-Semenic

In data de 09 august 2009 duminica ora 10 ne-am adunat cu cateva colegi din CST la linia de start a maratonului de la Garana. Au fost trei tipuri de trasee din care s-a putut alege: 30, 50 respectiv 80 de km. Din club am avut participanti la toate categoriile, 5 persoane la 80 km, 2 la 50 unde era si Zsolt, si eu singur la 30 km.
Era o vreme foarte buna, aer curat, plin de ciclisti, tot ce isi doreste un rider. :)
Noi am plecat din arad duminica la ora 5:30 dimineata, dupa aproximativ 3 ore si 30 minute am ajuns la zona de start. Repede ne-am inscirs si am inceput incalzirea.
A sosit timpul sa ne aliniem la start.
A fost o portiune de aprox. 400 m asfalt, dupa care a urmat catararea. Toata lumea mergea haotic si vroia sa fie cat mai in fata, dar nu toti au reusit sa ramana pe bicicleta de aceea multi au fost nevoiti sa se dea jos si sa impinga. Din pacate si eu am fost in grup cu cei care au impins bicicleta dar am incercat sa inaintez fugind cu bicicleta sub brat, pana cand am ajuns la o portiune cu asfalt unde am reusit sa ma urc din nou in sa. S-a format un mic pluton unde eram si eu, dar la prima coborare mai lunga am pierdut controlul bicicletei si am cazut. Un pic de ameteala,durere de umar, o zgarietura pe cadru o maneta de schimabator indoit(nu foarte grav) si am continuat cursa. Nu stiam exact pe ce loc sunt ca nu am putut urmarii cine are numere din categoria de 30 km.In jur de 15 km a sosit si Zsolt in spatele meu si pana la intersectie unde se despartea traseul de 30 cu 50 si 80 am mers inpreuna.
Acolo deja stiam ca sunt primul, nu am vazut urme de biciclete. A urmat o catarare de 4 km, cu niste treceri prin parauri. Ultima coborare era o coborare destul de tehnica dar tot odata rapida. La finalul acestei coborari n-a asteptat un parau marisor, iar dupa ce am trecut mai era aporximativ 200 de metrii pana la final.
Am incheiat cursa pe primul loc cu 1:47:30, viteza medie de 16,7 km/h, cu 6 minute in fata celui
de al doilea calasat.
Pentru rezultate si mai multe detalii click aici.
Urmatorul concurs va fii in Szeged,Ungaria, VII Tisza Maraton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu