miercuri, 10 iunie 2009

V. Csikmaraton

Primul concurs din vara 2009 era in 06 iunie in judetul Harghita, la Miercurea Ciuc.
Clubul Sportiv Tibiscus (CST) a pornit la maraton cu 12 rutieri curajosi in data de 05 iunie 2009 pe traseul Timişoara - Arad - Deva - Alba Iulia - Mediaş - Sighişoara - Miercurea Ciuc (480 km), acolo unde am fost cazati intr-o pensiune simpatica.Drumul a fost aventuros, am vrut sa scurtam un pic drumul, dar dintro data n-am trezit pe un drum cu pietrisin afara ori carui sat, fara semnal pe GPS. Dar de aceea a inventat omul harta sa-l foloseasca. Asa si am facut si noi, am reusit sa gasim drumul cel bun.
In jur de ora 8 seara am sosit la pensiune, unde deja n-a asteptat stapanul. Dupa o cina comuna in micul restaurant al pensiunii ne-am dus incet la culcalre.A sosit ziua cea mare. La ora 8 am fost la zona de start pentru inscriere. Incet a venit timpul de START cu 15 minute intarziere, datorita numarul mare de participnati care trebuiau sa se inscrie.
Startul a fost din centrul orasului, dupa care a urmat o portiune de asfalt de 2-3 km. Dupa iesirea din oras am luat pe stanga pe drumul de off-road, bine-nteles urcare. :) Aicea se vedea cine cum sa pregatit iarna. M-am tinut destul de bine de cei primii, dar dupa prima coborare nu l-am mai vazut.
Traseul in sine nu era foarte tehnic. M-am simtit destul de bine, mai ales pe la sfarsit, acolo am reusit sa mai depasesc adversarii mei.
Finalul traseului, inainte sa treci linia Finish era cel mai spectaculos, dar nu si pentru ciclisti. Era 3 portiuni cu scari, care pentru unii a rezultat intalnirea cu trotuar.
In final am reusit sa ma clases pe locul 10 din 122 cu timpul de 2:07:24, cu 15 minute in spatele castigatorului.
Pentru mai multe informatii click aici.

Un comentariu: