sâmbătă, 20 august 2011

Maraton Geiger MTB Challenge 2011


In data de 21.08.2011 a fost organizat a IV-a editie a Maratonului Geiger MTB Challange.
Ca de obicei erau doua tipuri de trasee, 50 si 100 km, cu mci modificari. Noutate in anul acesta era traseul de Family, 10 km.
Eu m-am inscris la semimaraton (50 km). Fiind prima mea participare la acest maraton, nu prea stiam la ce sa ma astept. Am vazut diferenta de nivel, dar nu am stiut cat de tehnic e traseul.
Primi 6-7 km era pe asfalt pana cand am iesit din oras si am intrat in padure, unde au inceput catararile.
Nu stiam pe ce loc sunt, dar nici nu am vrut sa trag foarte tare, nu stiam cum o sa fie catararea lunga, si am rezervat energiile.Am trecut cu bine de catarare, chiar m-a placut catararea. Era in padure, cu serpentine, drum ingust pe unele portiuni curat, iar pe altele cu bolovani, scurgeri de apa si radacini. Iar finalul urcarii era mai dur, si ma gandeam ca o sa ma odihnesc la coborare.... dar m-am inselat. Coboarare care a urmat era mai tehnic de cat m-am asteptat. Traseul ce am inregistrat cu GPS-ul imi arata ca inclinatia maxima in coborare era de 41%, probabil doar cateva metri. Erau portiuni de coborare unde defapt nici nu era drum, doar niste scurgeri de apa uscata, plin cu bolovani si radacini, deci deloc nu era o coborare relaxanta. In plus de toate astea a inceput sa am crampe la picior, care ma deranja la stabilitate.
Din fericire nu am cazut pe portiunile astea. Cand eram la sfarsitul coborarii, inainte sa trec pe un drum asfaltat, era un sant inaintea mea. Nu era mare, dar din viteza si neatentie nu l-am observat din timp, si nu am putut sa franez destul de mult, dar nici viteza suficienta nu am avut sa-l ridic fata bicicletei peste sant, asa ca bicicleta a ramas blocat, iar eu am zburat mai departe. Nu am patit nimic grav, asa ca am continuat traseul.A urmat ultima portiune de urcare in jur de 1 km, apoi coborare in zona de finish.
In jur de kilometrul 48 am auns pe o portiune de asflat, si am crezut ca pana la finish tot asa o sa fie, dar m-am inselat, cand un arbitru de traseu din fata mea a facut samn sa intru pe stanga in padure. A urmat 2-3 km in padure, defapt era un parc din Sibiu, dupa care am intrat pe o alee de asfalt care ma dus la linia de Finish.Traseul era marcat foarte bine, nu avea nici o sansa sa te ratacesti.
Pana la urma am terminat in 3:06:17 care a fost de ajuns pentru locul 13 in categoria mea. Nu zic ca sunt multumit cu rezultatul acesta, dar sper ca la anul, deja cunsocund traseul o sa reusesc u n rezultat mai bun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu