duminică, 25 septembrie 2011

Maros Bike Maraton 2011

A venit timpul sa ma aliniez a 3-a oara la Maros Bike Maraton, fiind la a cincea editie.
Anul acestea era inscris di nou in calendarul UCI ca un maraton de categoria a 3-a. Asta se putea observa si la organizare.
Pachet de inscriere bogat, numar cu chip, traseu marcat bine, puncte de alimentare bogate. Ca de obicei erau 2 lungimi de traseu, 50 si 80 km. Pentru cei care sau inscris pentru categoria UCI au avut de parcurs traseul lung, langa acesta era si pentru nelegitimati categorie separata la aceeasi distanta.
Eu am ales traseu race, cel de 50 km.

Erau niste mici modificari fata de anul trecut.
Am avut parte de o vreme favorabila, cu soare dar nu prea calda.
Dupa start a uramat o portiune de asfalt de aprox 2,5km, dupa care am virat pe stanga si am intrat pe off-road de unde era startul tehnic.Pe prima catarare am incercat sa inaintez cat mai mult, dar nu am vrut sa fortez prea tare, ca stiam ca mai am mult pana la finish. M-am simtit bine pe urcare, dupa care a urmat o scurt coborare(care m-a placut si mai mult), apoi o portiune scurta dar abrupta. majoritatea catararii am facut push-bike, dar coborarea lunga si tehnica ce urma merita acest efort. Pe coborare am reusit sa mai depasesc 2 concurenti.
La sfarsitul coborarii a uramt o scurta portiune de asfalt, o pauza mica la punctul de alimentare si din nou o catarare abrupta si obositoare. A trecut cu bine si asta , dupa care o portiune valonata in padure si o ultima urcare care era nou anul acesta. Dupa ce am coborat de pe deal am ajuns la zona de finish in Gilau.In general era un maraton bine organizat. pe care am reusit sa termin in 2:55:51, care era destul pentru locul 20 in general si locul 8 in categorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu